Donald Tusk: Uniunea Europeană urmăreşte să aprofundeze cooperarea cu statele din Balcanii de Vest

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană urmăreşte să aprofundeze cooperarea cu Serbia şi cu alte state din Balcanii de Vest, în contextul în care ţările din regiune aspiră să adere la Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

562 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Uniunea Europeană urmăreşte să aprofundeze cooperarea cu statele din Balcanii de Vest

Donald Tusk: Uniunea Europeană urmăreşte să aprofundeze cooperarea cu statele din Balcanii de Vest

Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo au făcut demersuri pentru a iniţia negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Tusk a precizat că va milita în favoarea aderării la UE a statelor din Balcanii de Vest în cadrul summitului ce va avea loc în Bulgaria la jumătatea lunii mai.

”Uniunea Europeană este pregătită şi vrea să rămână un partener demn de încredere al Serbiei şi al statelor din regiunea balcanică. În cadrul summitului nostru de la Sofia vom reafirma disponibilitatea noastră de a lucra la integrarea europeană a acestor state”, a declarat preşedintele Consiliului European.

Oficialii europeni au stabilit ca termen anul 2025 pentru posibila admitere a celor şase ţări în Uniunea Europeană. Cu ocazia unui summit al Balcanilor de Vest programat în mai la Sofia, liderii UE ar urma să exprime susţinere pentru obiectivul admiterii în anul 2025 a Serbiei şi Muntenegrului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici