Donald Tusk vrea o "mare coaliţie paneuropeană" pentru proiecte ambiţioase în UE: "Poate că vom putea face aceste lucruri în cinci luni"

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a salutat finalizarea negocierilor politice din Germania, pledând pentru crearea unei "mari coaliţii paneuropene" în scopul implementării unor proiecte ambiţioase în cadrul Uniunii Europene.

930 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk vrea o "mare coaliţie paneuropeană" pentru proiecte ambiţioase în UE: "Poate că vom putea face aceste lucruri în cinci luni"

Donald Tusk vrea o "mare coaliţie paneuropeană" pentru proiecte ambiţioase în Uniunea Europeană

Finalizarea negocierilor între formaţiunile Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Partidul Social-Democrat (SPD) pentru alcătuirea unei coaliţii guvernamentale în Germania este "o veste bună", a transmis Donald Tusk, citat de EUObserver.

"Dar acum este şi momentul pentru formarea unei Mari Coaliţii paneuropene, pentru un buget ambiţios, pentru un acord inteligent pe tema imigraţiei şi pentru optimizarea zonei euro", a adăugat Donald Tusk.

"Poate că vom putea face aceste lucruri în cinci luni", a subliniat Tusk, referindu-se la summitul Uniunii Europene programat în iunie.

Citeşte şi: Ninsoare Paris

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici