Dorinţa Rusiei şi Chinei pentru ”stabilizarea” situaţiei din Venezuela. Declaraţia făcută de Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri după întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping că Moscova şi Beijingul doresc stabilizarea situaţiei politice din Venezuela, relatează Reuters.

10361 afișări
Imaginea articolului Dorinţa Rusiei şi Chinei pentru ”stabilizarea” situaţiei din Venezuela. Declaraţia făcută de Vladimir Putin

Planul pus la cale de Rusia şi China pentru ”stabilizarea” situaţiei din Venezuela. Declaraţia făcută de Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferinţă de presă că Rusia solicită Statelor Unite să renunţe la politica distructivă pe care o exercită asupra Forţelor Armate din Venezuela, scrie agenţia oficială de presă rusă TASS

”Facem apel la terminarea acţiunilor care au ca scop scindarea forţelor armate din Venezuela. Instituţiile statului trebuie să apere sisitemul constituţional, şi nu să participe la procesele politice interne”, a afirmat Zaharova.

Aceasta a subliniat faptul că Washingtonul a incercat în mod sistematic să identifice personalul militar sceptic.

”Acest lucru este axat în principal pe generalii din Venezuela. Oficialii americani au cerut în mod direct ofiţerilor să dezerteze şi să-şi încalce jurământul”, a specificat Zaharova.

Ea a avertizat că aceste aventuri politico-militare ale Washingtonului şi ale aliaţilor săi vor provoca inevitabil catastrofe la nivel mondial.

Cu toţii ştim la ce a condus acest lucru. Ştim ce preţ au trebuit să plătească oamenii, cetăţenii de rând au trebuit să plătească pentru încercările de lovitură de stat eşuate ale Guvernului sau cele de succes care au avut ca rezultat o adevărată catastrofă în mai multe regiuni”, a reamintit aceasta.

Taguri:
rusia,
china,
venezuela

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici