Dosarele secrete ale SUA publicate în Wikileaks: 830 de telegrame secrete trimise de la Bucureşti

Potrivit unei analize Gândul, din cele 250.000 de mesaje secrete schimbate între diplomaţii americani 830 provin de la ambasada SUA din Bucureşti. Dintre acestea, 368 sunt trecute la categoria UNCLASSIFIED, 424 - CONFIDENTIAL, şi 38 - SECRET. În total, 1022 de documente care fac referire la România.

122 afișări
Imaginea articolului Dosarele secrete ale SUA publicate în Wikileaks: 830 de telegrame secrete trimise de la Bucureşti

Dosarele secrete ale SUA publicate în Wikileaks: 830 de telegrame secrete trimise de la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conţinutul lor nu este încă public. Gândul a intrat însa în posesia datelor la care au fost trimise şi a specificaţiilor privind conţinutul acestora.

Interesant este de observat cum se intensifică telegramele secrete trimise de la Bucureşti şi publicate de Wikileaks în luna decembrie 2009, adică în luna alegerilor prezidenţiale din România. Nu mai puţin de 23 de comunicări ale diplomaţilor americani către Washington.

Citeşte mai mult despre analiza mesajelor Wikileaks pe www.gandul.info

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici