Două avioane de pasageri au aterizat de urgenţă pe aeroportul din Bordeaux

Două avioane de pasageri care efectuau curse pe rutele Liverpool-Alicante şi Dusseldorf-Faro au solicitat permisiunea pentru a ateriza de urgenţă la câteva minute distanţă când se aflau deasupra Franţei, fiind redirecţionate pe aeroportul din Bordeaux, informează The Telegraph.

4320 afișări
Imaginea articolului Două avioane de pasageri au aterizat de urgenţă pe aeroportul din Bordeaux

Două avioane de pasageri au aterizat de urgenţă pe aeroportul din Bordeaux

Un prim avion al companiei aeriene Ryanair care efectua un zbor pe ruta Liverpool-Alicante (Spania) a solicitat să aterizeze de urgenţă, decretând stare de alertă la bord prin emiterea codului 7700.

Câteva minute mai târziu, un alt avion, al companiei germane Germanwings, care decolase din Dusseldorf şi trebuia să ajungă în Faro (Portugalia) a trimis aceeaşi solicitare.

Ambele avioane se aflau în spaţiul aerian francez când au emis alertele, fiind redirecţionate spre aeroportul din Bordeaux.

Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a declarat că nu este vorba de o aterizare forţată cauzată de o alertă teroristă, ci codul de alertă a fost emis din cauza unui pasager căruia i s-a făcut rău.

"Zborul de le Liverpool la Alicante a fost redirecţionat la Bordeaux după ce unui pasager i s-a făcut rău. Echipajul a solicitat acordarea asistenţei medicale, avionul a aterizat normal, pasagerul a fost debarcat şi preluat de medici pentru investigaţii ulterioare", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Ryanair.

Situaţia de la bordul avionului Germanwings a fost una similară, piloţii solicitând permisiunea de a ateriza de urgenţă după ce un pasager a acuzat probleme cardiace.

Luni seară, un alt avion Germanwings care efectua o cursă internă în Germania (Dresda-Dusseldorf) a aterizat de urgenţă, după ce echipajul a anunţat că a detectat fum în cabina piloţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici