Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic - VIDEO

Două avioane de vânătoare F-18 s-au prăbuşit, joi, în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului american Carolina de Nord, cel puţin doi membri ai echipajelor fiind salvaţi, relatează presa americană.

15245 afișări
Imaginea articolului Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic - VIDEO

Două avioane militare americane s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic

Cele două avioane F-18 s-au prăbuşit joi dimineaţă (joi după-amiază, ora României) la circa 40 de kilometri în larg de zona Oregon Inlet, situată în statul Carolina de Nord, pe Coasta de Est a Statelor Unite.

"A fost vorba de o eroare produsă în zbor", a comunicat Paza de Coastă americană.

Mai multe echipaje ale Pazei de Coastă au participat la căutarea celor patru membri ai echipajelor şi resturilor aparatelor de zbor.

"Două avioane F/A-18 s-au prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru persoane au fost recuperate şi transportate la spital", a declarat un oficial local citat de ABC News.

Conform unor surse militare, cele două avioane de vânătoare aparţineau Forţelor navale americane şi au intrat în coliziune în aer. Avioanele decolaseră de la baza aeriană Oceana, situată în statul american Virginia de Vest şi participau la un exerciţiu militar.

Cei patru membri ai echipajelor avioanelor de vânătoare s-au catapultat şi au fost salvaţi de un elicopter militar HH-60 Jayhawk, trimis de Paza de Coastă, fiind transferaţi la un spital din oraşul Chesapeake

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici