Două explozii s-au înregistrat în urma erupţiei vulcanului Popocatepetl în Mexic

Două explozii cu un conţinut moderat de cenuşă s-au înregistrat joi dimineaţă în urma erupţiei vulcanului Popocatepetl situat în centrul Mexicului, au informat autorităţile mexicane, potrivit postului local de televiziune Televisa.

1175 afișări
Imaginea articolului Două explozii s-au înregistrat în urma erupţiei vulcanului Popocatepetl în Mexic

Două explozii s-au înregistrat în urma erupţiei vulcanului Popocatepetl în Mexic

Prima explozie s-a înregistrat la ora locală 08:17, coloana de cenuşă ajungând la o înălţime de aproximativ 1,6 kilometri, în direcţia sud-est, existând posibilitatea ca cenuşa să cadă pe pământ, a anunţat Centrul Naţional pentru Protecţie Civilă.

Cea de-a doua explozie s-a produs la ora 08:31, de asemenea, cu un conţinut moderat de cenuşă. Coloana s-a înălţat la aproximativ un kilometru, tot în direcţia sud-est, către statul Puebla.

Semaforul de Alertă Seismică se află la nivelul al doilea, pe culoarea galbenă.

Autorităţile au cerut populaţiei să respecte distanţa de siguranţă de 12 km şi să fie atenţi la recomandările departamentului de Protecţie Civilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici