Două focare de pestă porcină africană au fost detectate în Republica Moldova, aproape de frontiera cu România

Autorităţile din Republica Moldova au anunţat că au detectat două focare de pestă porcină africană în gospodării din raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România, a transmis joi Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE), potrivit postului Euronews.

288 afișări
Imaginea articolului Două focare de pestă porcină africană au fost detectate în Republica Moldova, aproape de frontiera cu România

Două focare de pestă porcină africană au fost detectate în Republica Moldova, aproape de frontiera cu România

Cazurile au fost detectate în localitatea Goteşti din raionul Cantemir.

Trei animale au murit din cauza bolii, iar alte zece au fost sacrificate, a comunicat OIE, citând un raport al autorităţilor veterinare din Republica Moldova.

Numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe, inclusiv câteva judeţe aflate la frontiera cu Republica Moldova.

Taguri:
r.moldova,
porci,
boli

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici