Două partide de opoziţie din Rusia îşi unesc forţele împotriva lui Vladimir Putin

Două partide de opoziţie din Rusia şi-au unit forţele pentru contracararea Kremlinului, pe care mulţi îl consideră responsabil de asasinarea lui Boris Nemţov, relatează Euronews, în pagina electronică.

344 afișări
Imaginea articolului Două partide de opoziţie din Rusia îşi unesc forţele împotriva lui Vladimir Putin

Două partide de opoziţie din Rusia îşi unesc forţele împotriva lui Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul înfiinţat de Nemţov va candida la alegeri împreună cu partidul unui alt activist din opoziţie, Aleksei Navalnîi, deşi preşedintele său a declarat că aceasta nu este o fuziune a celor două forţe politice. Ambele partide cer o platformă comună pentru a respinge minciunile, corupţia şi agresiunea şi pentru construirea unui stat democrat.

Un al treilea partid mic se va alătura coaliţiei.

Navalnîi şi alţi critici ai Kremlinului au fost urmăriţi în justiţie şi condamnaţi în baza unor acuzaţii pe care le denunţă ca fiind politice.

Încercările anterioare ale grupărilor de opoziţie de a se uni au eşuat, acestea fiind de acord în puţine alte privinţe în afară de opoziţia faţă de Putin.

Noua alianţă va începe prin a candida la alegerile regionale înaintea scrutinului parlamentar de anul viitor.

În timp ce acest anunţ a fost făcut vineri, agenţia publică rusă a publicat un extract din confesiunea ucigaşului lui Nemţov, transmite BBC News Online. Autorităţile ruse au declarat că Zaur Dadaiev, un poliţist cecen arestat împreună cu patru presupuşi complici la câteva zile după crimă, şi-a mărturisit crima. Dar un membru al consiliului rus pentru drepturile omului care l-a vizitat pe Dadaiev în închisoare a declarat că există dovezi că poliţistul a fost torturat pentru a face această mărturisire.

Dadaiev a declarat că nu există dovezi împotriva lui şi a făcut mărturisirea după ce a fost ameninţat cu moartea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici