Două persoane, EXECUTATE în Iran. Anchetatorii ar fi găsit „două tone de monede de aur” la reşedinţa unuia dintre ei

Doi bărbaţi acuzaţi de infracţiuni economice au fost executaţi miercuri, după ce au fost condamnaţi la pedeapsa cu moartea, în cadrul unui efort naţional de a opri infracţiunile economice în contextul crizei economice cu care se confruntă ţara, relatează Reuters.

4342 afișări
Imaginea articolului Două persoane, EXECUTATE în Iran. Anchetatorii ar fi găsit „două tone de monede de aur” la reşedinţa unuia dintre ei

Două persoane, EXECUTATE în Iran. Anchetatorii ar fi găsit „două tone de monede de aur” la reşedinţa unuia dintre ei

Iranul se confruntă cu o criză economică din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite asupra sectorului petrolier.

Unul dintre bărbaţi, Vahid Mazloumin, numit „sultanul monedelor”, a fost condamnat la moarte după ce autorităţile au descoperit că manipula în favoarea sa piaţa valutară. În urma percheziţiilor, la reşedinţa sa au fost găsite două tone de monede de aur.

Al doilea bărbat era un colaborator de-al lui Mazloumin, care se ocupa de vânzarea monedelor.

Ambii bărbaţi au fost condamnaţi pentru „răspândirea corupţiei pe pământ”, faptă pedepsită cu moartea în legislaţia iraniană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici