Două rachete au căzut dintr-un avion britanic în cursul aterizării la o bază aeriană din Cipru

Operaţiunile Forţelor aeriene britanice de la o bază din Cipru, implicate în campania împotriva grupării Stat Islamic, au fost suspendate temporar miercuri, după ce două rachete au căzut dintr-un avion de luptă în momentul aterizării, relatează Reuters în pagina electronică.

444 afișări
Imaginea articolului Două rachete au căzut dintr-un avion britanic în cursul aterizării la o bază aeriană din Cipru

Două rachete de tip Brimstone au căzut dintr-un avion de luptă Tornado, în cursul aterizării, miercuri dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt Kristian Gray, fără a preciza dacă avionul se întorcea dintr-o misiune.

Baza aeriană Akrotiri este folosită în operaţiunile împotriva grupării teroriste Stat Islamic din nordul Irakului.

"Pot confirma că în cursul aterizării unui avion Tornado la Akrotiri, două dintre rachetele acestuia s-au desprins de avion", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Rachetele nu au explodat şi nicio persoană nu a fost rănită.

"A fost o aterizare grea, care a determinat desprinderea rachetelor", a adăugat el.

Gray a refuzat să comenteze dacă acest incident determină suspendarea operaţiunilor împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic, afirmând doar că "pista este închisă în prezent".

Akrotiri este una dintre cele două baze militare suverane menţinute pe insula Cipru de fosta putere colonială britanică. Marea Britanie a lansat în septembrie 2014 operaţiunile de la baza din Cipru împotriva grupării Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici