Două seisme puternice s-au produs în Taiwan într-o singură oră

  • Două cutremure puternice s-au produs sâmbătă, într-o singură oră, în sud-estul Taiwanului.
  • Nu sunt raportate victime sau pagube.
1038 afișări
Imaginea articolului Două seisme puternice s-au produs în Taiwan într-o singură oră

Primul cutremur, cu magnitudinea 6,1, a zguduit sâmbătă sud-estul Taiwanului, dar nu au fost raportate pagube sau întreruperi în reţelele de furnizare a energiei electrice.

Cutremurul s-a produs la adâncime de 10 kilometri, având epicentrul în comitatul Taitung, o zonă slab populată a insulei.

Al doilea cutremur a avut magnitudinea 5,2, anunţă Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta sa fost înregistrat de aparate la o oră diferenţă de primul şi s-a produs tot la adâncimea de 10 kilometri.

Comisarul comitatului Taitung, April Yao, a scris pe pagina sa de Facebook că primul seism a fost „extrem de puternic", potrivit Reuters.

Departamentul de pompieri din Taiwan a anunţat că nu a primit încă nicio informaţie privind producera de pagube. Compania de utilităţi Taipower a spus că nu a existat nicio întrerupere a alimentării cu energie electrică pe coasta de est a Taiwanului.

Cutremurul a fost resimţit în tot Taiwanul, inclusiv în capitala Taipei.

Insula Taiwan se află în apropierea joncţiunii a două plăci tectonice şi este predispus la cutremure. În 2016, peste 100 de persoane au fost ucise într-un cutremur produs în sudul Taiwanului în 2016. Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,3 a ucis peste 2.000 de persoane în 1999.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taiwan,
cutremure,
seism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici