Douăzeci şi şapte de balene au eşuat pe o plajă din nordul Mexicului; doar 3 au fost salvate

Douăzeci şi şapte de balene au eşuat pe o plajă din nordul Mexicului şi doar trei dintre ele au suravieţuit, au informat serviciile mexicane pentru protecţia mediului (Profepa), care au încercat timp de 15 ore să le salveze, informează Le Figaro online.

1873 afișări
Imaginea articolului  Douăzeci şi şapte de balene au eşuat pe o plajă din nordul Mexicului; doar 3 au fost salvate

Douăzeci şi şapte de balene au eşuat pe o plajă din nordul Mexicului; doar 3 au fost salvate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Balenele au eşuat pe o plajă din localitatea San Felipe, situat în municipalitatea Ensenada.

Timp de 15 ore, personalul Profepa, mai mulţi militari şi pescari au încercat să le ducă înapoi în apele adânci de sâmbătă după-amiaza până duminică dimineaţa.

Având în vedere însă că valul era prea mic iar balenele continuau să revină spre mal, doar două balene-pilot adulte şi un pui au putut fi salvaţi, a comunicat Profepa.

Balenele-pilot aparţin familiei Globicephala macrorhynchus şi sunt o specie protejată în Mexic.

Autortităţile analizează care ar putea fi motivele accidentului, însă sunt de părere că balenele s-au dezorientat, întrucât niciuna dintre ele nu prezenta răni vizibile sau urme cauzate de năvod sau de la alte instrumente de pescuit.

Profepa a subliniat că balenele-pilot nu le abandonează pe celelalte balene care sunt în pericol, chiar dacă acest lucru le-ar costa viaţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici