"Dr. Deep Sea”: profesorul american care trăieşte sub apă timp de 100 de zile

Dr. Joseph Dituri este un profesor de inginerie biomedicală care a decis să îşi petreacă 100 de zile într-o capsulă subacvatică, pentru a studia efectele presiunii crescute asupra corpului.

744 afișări
Imaginea articolului  "Dr. Deep Sea”: profesorul american care trăieşte sub apă timp de 100 de zile

Instagram - Joseph Dituri

Dr. Joseph Dituri locuieşte în Jules’ Undersea Lodge, o structură situată la şase metri adâncime într-o lagună din Key Largo, Florida. Acolo, presiunea atmosferică este cu 70% mai mare decât la suprafaţă, ceea ce ar putea avea beneficii pentru sănătate şi longevitate.

El îşi testează zilnic sângele şi saliva, precum şi funcţiile cardiace, cerebrale şi pulmonare, pentru a observa eventualele schimbări cauzate de mediul său de viaţă, potrivit The Guardian

Doctorul crede că presiunea crescută stimulează producţia de celule stem, prelungeşte telomerele şi creşte colagenul. Nu este singur în aventura sa.

 

Sursa - AP News

Primeşte vizite regulate de la scafandri care îi aduc mâncare, apă şi echipamente. De asemenea, el comunică prin Zoom cu studenţii şi colegii săi, precum şi cu familia şi prietenii.

Dituri a spart deja recordul pentru cel mai lung timp petrecut sub apă de o persoană, care era de 73 de zile. El intenţionează să rămână în capsula sa până pe 6 iunie, când va reveni la suprafaţă după o procedură de decompresie care va dura 18 ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici