Dramă în Alpii austrieci: Cinci alpinişti au murit, iar unul este grav rănit. Autorităţile cred că aceştia sunt cetăţeni germani

Cinci alpinişti au murit, iar altul este în stare gravă după producerea unui accident, duminică, pe un traseu din Munţii Alpi, în centrul Austriei, relatează presa austriacă.

4703 afișări
Imaginea articolului Dramă în Alpii austrieci: Cinci alpinişti au murit, iar unul este grav rănit. Autorităţile cred că aceştia sunt cetăţeni germani

Dramă în Alpii austrieci: Cinci alpinişti au murit şi unul e grav rănit. Echipele de intervenţie cred că alpiniştii au căzut de la înălţime (Imagine: wikimedia.org)

Autorităţile austriece cred că cei şase alpinişti sunt cetăţeni germani, declară Martin Reichholf, un oficial regional, relatează site-ul Salzburg24.at.

Unul dintre alpiniştii decedaţi a fost identificat. Este vorba de un cetăţean german în vârstă de 34 de ani, din landul Bavaria. "Pornim de la premisa că toate victimele sunt cetăţeni germani", a declarat Reichholf.

Accidentul a avut loc duminică în zona montană Krimml, în centrul Austriei.

"Cel mai probabil, cei şase alpinişti au alunecat şi au căzut de la înălţime, în zona unui gheţar", a declarat Anton Voithofer, un reprezentant al echipei de intervenţie a Crucii Roşii citat de agenţia APA.

Anchetatorii cred că aceştia au căzut în gol de la o înălţime de 30-50 de metri.

Cinci alpinişti au murit, iar unul este în stare gravă în urma accidentului produs la circa 1,5 kilometri de zona Zittauerhütte, la altitudinea de 2.328 de metri.

Cinci elicoptere au fost mobilizate în cadrul intervenţiei. "Accesul echipelor de intervenţie este dificil, din cauza terenului accidentat; în plus, există riscul căderilor de pietre", a declarat Martin Reichholf, un oficial local.

Alpinistul rănit este în stare critică şi a fost transportat la un spital din Salzburg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici