Dronele dărâmă încrederea investitorilor, dar nu şi a saudiţilor: Arabii merg înainte cu cea mai mare listare din lume, chiar dacă piaţa şi-a pierdut încrederea

Saudi Aramco, cea mai mare companie petrolieră din lume, merge înainte cu planurile de a se lista la bursă, deşi unii investitori şi analişti şi-au pierdut deja încrederea că procedura de listare la bursă se va finaliza conform planului, în contextul în care atacurile cu drone au zdruncinat operaţiunile companiei, potrivit Reuters.

1473 afișări
Imaginea articolului Dronele dărâmă încrederea investitorilor, dar nu şi a saudiţilor: Arabii merg înainte cu cea mai mare listare din lume, chiar dacă piaţa şi-a pierdut încrederea

Potrivit Reuters, Saudi Aramco nu a anunţat încă momentul în care va relua producţia de petrol, în contextul în care atacurile de sâmbătă au redus producţia cu 5,7 milioane de barili pe zi, adică 5% din rezerva mondială.

Grupul petrolier controlat de stat se va întâlni cu băncile locale din Arabia Saudită pentru a discuta procedura de Initial Public offering (IPO), însă bancherii care lucrează internaţional la listare au declarat pentru agenţia de presă că oficialii Aramco nu au anunţat nicio întârziere.

Aramco este pregătită să meargă înainte cu listarea care va avea loc cel mai probabil în luna noiembrie, potrivt unor surse din piaţă.

Saudiţii plănuiesc să vândă 1% din Aramco anul acesta, într-o tranzacţie de 20 de miliarde de dolari, şi încă 1% în 2020 în Riyadh înainte de vânzarea internaţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici