Dronele oferite de Germania pentru monitorizarea armistiţiului din Ucraina nu pot zbura iarna

Avioanele fără pilot pe care Germania s-a oferit să le pună la dispoziţia misiunii OSCE pentru monitorizarea armistiţiului din estul Ucrainei riscă să nu fie operaţionale, întrucât nu pot zbura când este prea frig, potrivit unor surse militare germane, citate de cotidianul Bild.

232 afișări
Imaginea articolului Dronele oferite de Germania pentru monitorizarea armistiţiului din Ucraina nu pot zbura iarna

Dronele oferite de Germania pentru monitorizarea armistiţiului din Ucraina nu pot zbura iarna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avioanele de tip "Luna" ale armatei germane nu pot fi desfăşurate la temperaturi mai mici de minus 19 grade, afirmă cotidianul, care adaugă că, "iarna, în Ucraina, temperaturile la altitudinea de zbor a dronelor, adică între 3.000 şi 5.000 de metri, sunt mult mai scăzute".

La rândul său, Henning Otte, expert în probleme de apărare în cadrul partidului conservator CDU al cancelarului Angela Merkel, a confirmat, pentru Bild, că există riscul unor probleme la folosirea avioanelor fără pilot în timpul iernii. "Când îngheaţă, se prăbuşesc", a afirmat el, exprimându-şi speranţa că va fi găsită o soluţie în cel mai scurt timp.

Germania şi Franţa au propus săptămâna trecută OSCE trimiterea unor avioane fără pilot pentru monitorizarea armistiţiului din estul Ucrainei. Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, şi omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, şi-au exprimat miercuri speranţa că Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa va lua rapid o decizie în această privinţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici