Duma de Stat a aprobat numirea lui Mihail Mişustin în funcţia de premier al Rusiei

Duma de Stat a aprobat, joi, numirea lui Mihail Mişustin în funcţia de premier al Rusiei, afirmă surse citate de agenţia de presă Tass.

762 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat a aprobat numirea lui Mihail Mişustin în funcţia de premier al Rusiei

Sursa: Profimedia Images

În favoarea validării numirii lui Mihail Mişustin în funcţia de prim-ministru au votat 383 de membri ai Dumei de Stat, iar 41 s-au abţinut de la vot. Nu a existat niciun vot împotrivă.

"Colegi, decizia a fost luată. Am convenit că premier este Mişustin Mihail Vladimirovici", a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, la finalul votului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a propus miercuri seară pe Mihail Mişustin, care a fost director al Serviciului Fiscal Federal, pentru postul de prim-ministru.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a anunţat miercuri că demisionează, în contextul unor schimbări constituţionale anunţate de preşedintele Vladimir Putin. Dmitri Medvedev a argumentat că Vladimir Putin a formulat o serie de "modificări fundamentale" în Constituţia Rusiei. "Aceste schimbări, dacă vor fi adoptate şi cel mai probabil vor fi adoptate, aşa cum a spus Vladimir Putin, vor genera schimbări semnificative nu doar pentru un număr de articole ale Constituţiei, ci şi pentru balanţa puterii în întregime", a declarat Dmitri Medvedev.

Preşedintele Vladimir Putin a propus acordarea Dumei de Stat prerogativa desemnării premierului, a vicepremierului şi a miniştrilor, precizând că preşedintele va fi obligat să numească în funcţii persoanele desemnate. "Propun modificarea ordinii şi sarcinilor Dumei de Stat, care nu doar va accepta, ci şi va desemna candidatul pentru conducerea Guvernului Rusiei. Ulterior, pe baza recomandării premierului, vor fi desemnaţi vicepremierii şi miniştrii", a declarat Vladimir Putin, subliniind că preşedintele va fi obligat să numească în funcţii candidaţi desemnaţi. "Cu alte cuvinte, preşedintele nu va mai putea respinge candidaţii aprobaţi de Parlament pentru aceste funcţii", a explicat Vladimir Putin.

Vladimir Putin i-a mulţumit lui Dmitri Medvedev pentru activitate şi l-a rugat să rămână în funcţie până la numirea unui nou Cabinet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici