Duma de Stat aprobă anexarea regiunilor din sud-estul Ucrainei

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a aprobat luni, în unanimitate, decizia preşedintelui Vladimir Putin de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

298 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat aprobă anexarea regiunilor din sud-estul Ucrainei

Hepta

"Decizia a fost luată în unanimitate. Acum, Federaţia Rusă are în componenţă 89 de entităţi", a declarat preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de agenţia Reuters.

Decizia privind anexarea, nerecunoscută la nivel internaţional, are nevoie de aprobarea Dumei de Stat şi a Consiliului Federaţiei pentru a intra în vigoare în Rusia, dar procedurile sunt simple formalităţi.

"Nu reacţionăm la ameninţări imaginare, ne apărăm frontierele, patria noastră şi populaţia noastră", a afirmat, în cursul şedinţei parlamentare, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit cotidianului Le Monde.

Kremlinul a semnalat luni că va organiza noi referendumuri în regiunile Herson şi Zaporojie pentru a stabili dacă vor fi anexate în întregime sau doar zonele aflate în prezent sub controlul trupelor ruse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat formal vineri anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson, situate în sud-estul Ucrainei, şi a cerut Administraţiei de la Kiev să înceteze "imediat" ostilităţile, avertizând că armata rusă va riposta prin toate mijloacele posibile.

Statele Unite, Uniunea Europeană, NATO şi Grupul G7 au condamnat ferm acţiunile Rusiei şi au anunţat că nu vor recunoaşte anexarea regiunilor ucrainene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici