Dunărea ar putea atinge un nivel-record, la Budapesta

Dunărea ar putea atinge o cotă-record, în Budapesta, în următoarele zile, anunţă Autoritatea ungară pentru situaţii de urgenţă (OKF).

1800 afișări
Imaginea articolului Dunărea ar putea atinge un nivel-record, la Budapesta

Dunărea ar putea atinge un nivel-record, la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit hidrologilor, Dunărea ar urma să ajungă la cota de 860 de centimetri.

Fluviul a depăşit un record de 500 de ani în Passau (Germania), ajungând la 1.220 de centimetri.

În Slovacia, navigaţia pe Dunăre a fost interzisă, iar două poduri din nordul Ungariei au fost închise.

Autorităţile ungare au început să ia măsuri pentru evitarea inundaţiilor, avertizând că situaţia ar putea deveni la fel de gravă ca cea din 2002, când au fost utilizaţi cinci milioane de saci cu nisip pentru consolidarea malurilor Dunării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici