După Belarus, proteste şi în Georgia pentru fraudarea alegerilor. Zeci de persoane au fost reţinute

Zeci de persoane au fost reţinute, vineri, în Georgia, în cursul protestelor organizate de opoziţie în centrul oraşului Tbilisi, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

417 afișări
Imaginea articolului După Belarus, proteste şi în Georgia pentru fraudarea alegerilor. Zeci de persoane au fost reţinute

După Belarus, proteste şi în Georgia pentru fraudarea alegerilor. Zeci de persoane, reţinute

Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului Georgiei, la apelul opoziţiei, pentru a cere organizarea de alegeri legislative anticipate. Opoziţia contestă rezultatul scrutinului parlamentar desfăşurat în octombrie 2020, denunţând fraude electorale.

Mai mulţi protestatari au fost loviţi de forţele de ordine şi au fost preluaţi de ambulanţe, conform postului Formula TV.

"Acţiunile arbitrare ale poliţiei nu au limite. Au recurs la acţiuni de reprimare în pofida apelurilor pentru reducerea tensiunilor politice", a declarat Levan Habeişvili, unul dintre liderii Mişcării Naţionale Unite (MNU), principalul partid de opoziţie din Georgia.

Premierul Gheorghi Gakharia a demisionat joi, fiind nemulţumit de hotărârea arestării preventive a lui Nika Melia, liderul Mişcării Naţionale Unite, partidul fostului preşedinte Mihail Saakaşvili, aflat în exil. Nika Melia este acuzat de organizarea unor "violenţe masive" în cursul protestelor din 2019. Melia respinge acuzaţiile, catalogându-le "acţiuni de reprimare a opoziţiei".

Partidele de opoziţie din Georgia cer convocarea de alegeri parlamentare anticipate, denunţând fraude electorale în scrutinul desfăşurat în octombrie 2020, câştigat de la limită de Visul Georgian, partidul fostului premier Bidzina Ivanişvili, cel mai bogat om din Georgia.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au exprimat preocupare privind escaladarea crizei politice din Georgia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
georgia,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici