După ce i-a fost violat spaţiului aerian, Danemarca îl cheamă la ordine pe ambasadorul Rusiei

Ambasadorul Rusiei în Danemarca a fost convocat pentru explicaţii, după ce un avion rusesc i-a încălcat spaţiul aerian.

46579 afișări
Imaginea articolului După ce i-a fost violat spaţiului aerian, Danemarca îl cheamă la ordine pe ambasadorul Rusiei

După ce i-a fost violat spaţiului aerian, Danemarca îl cheamă la ordine pe ambasadorul Rusiei

Ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, a condamnat încălcarea spaţiului aerian de către un avion de recunoaştere rus şi l-a chemat pe ambasadorul rus pentru mâine.

„Este total inacceptabil şi deosebit de tulburător în situaţia actuală”, a subliniat el pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Henrik Mortensen, a declarat că „două avioane F-16 daneze au intervenit imediat”, când avionul rus a încălcat spaţiul aerian naţional pentru „foarte scurt timp”, incident petrecut vineri seară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici