După coronavirus - apocalipsa lăcustelor. Invazie fără precedent în ultimii 30 de ani într-un oraş, autorităţile apelează la drone şi pompieri. GALERIE FOTO

  • Milioane de lăcuste au invatat regiunea Rajasthan a Indiei, din apropierea greniţei cu Pakistanul
  • De acolo, ele au maturat alte cinci state diferite în căutarea de mâncare, distrugând în drumul lor vegetaţia şi culturile
  • Autorităţile din Jaipur au ridicat drone şi au apelat la pompieri
3881 afișări
Imaginea articolului După coronavirus - apocalipsa lăcustelor. Invazie fără precedent în ultimii 30 de ani într-un oraş, autorităţile apelează la drone şi pompieri. GALERIE FOTO

După coronavirus - apocalipsa lăcustelor. Invazie fără precedent în ultimii 30 de ani într-un oraş, autorităţile apelează la drone şi pompieri

India se confruntă cu epidemia de coronavirus, dar şi cu o invazie care distruge vegetaţia şi culturile. Este vorba despre o invazie de lăcuste fără precedent în ultimii 30 de ani, notează CNN.
 
Milioane de lăcuste au format o adevărată perdea de circa 7 kilometri lungime care a măturat statul Rajasthan, apoi alte cinci regiuni ale Indiei.
 
Food and Agriculture Organization din Statele Unite notează că lăcustele se pot deplasa circa 150 de kilometri pe zi şi mănâncă fiecare în jur de 2 grame de vegetaţie, echivalentul greutăţii lor.
 
Un kilometru pătrat de lăcuste înseamnă circa 80 de milioane de astfel de insecte, spun experţii FAO.
 
Din Rajasthan, lăcustele au măturat apoi Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Maharashtra şi Gujarat, provocând daune agriculturale de milioane de dolari.

AUTORITĂŢILE FOLOSESC DRONE

Pentru a controla invazia lăcustelor, autorităţile indiene din Jaipur folosesc drone, tractoare şi maşini de pompieri, în încercarea de a "desprinde" această perdea.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici