După eliberarea sa, Sarkozy acuză "lipsa de dovezi" privind acuzaţiile de corupţie şi spune că viaţa sa a devenit un "iad"

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a denunţat ceea ce consideră ca fiind o "lipsa de dovezi" în privinţa acuzaţiilor de corupţie cu care se confruntă şi susţine că viaţa sa a devenit un "iad" de la izbucnirea scandalului privind presupusa finanţare a campaniei sale de fostul regim Gaddafi.

1318 afișări
Imaginea articolului După eliberarea sa, Sarkozy acuză "lipsa de dovezi" privind acuzaţiile de corupţie şi spune că viaţa sa a devenit un "iad"

După eliberarea sa, Sarkozy acuză "lipsa de dovezi" privind acuzaţiile de corupţie şi spune că viaţa sa a devenit un "iad"

Cerând să fie tratat drept martor şi nu suspect, Sarkozy susţine că acuzaţiile sunt "manipulări ale dictatorului Gaddafi şi clicii lui", informează site-ul postului France 24, citând declaraţii ale fostului preşedinte publicate de cotidianul Le Figaro.

"Sunt acuzat fără vreo dovadă tangibilă pe baza comentariilor făcute de Gaddafi, fiul, nepotul, vărul, purtătorul de cuvânt, fostul lui premier".

"Viaţa mea este un iad de la lansarea acestei calomnii pe 11 martie 2011", a declarat Sarkozy.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri, pentru fapte de corupţie şi finanţare ilegală a campaniei sale electorale din anul 2007.

Preşedinte al Franţei în perioada 2007-2012, Nicolas Sarkozy este acuzat de corupţie pasivă, finanţare ilegală a campaniei electorale şi ascunderea unor fonduri publice din Libia, din partea fostului dictator Muammar Gaddafi, îndepărtat de la putere în anul 2011, în urma unei operaţiuni militare la care au participat şi forţe franceze.

În 2012, site-ul de ştiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirmă că regimul lui Muammar Gaddafi a acceptat în 2006 să finanţeze cu aproximativ 50 de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy.

În noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat că a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia către Nicolas Sarkozy şi Claude Gueant, fostul şef de cabinet şi director de campanie al preşedintelui francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici