După modelul Trump care emite pretenţii de la Mexic, Ungaria îşi menţine cererea pentru contribuţia UE la ridicarea GARDULUI de la frontieră

Ungaria îşi menţine poziţia că Uniunea Europeană ar trebui să contribuie la costurile pentru ridicarea gardului la frontiera cu Serbia, a declarat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează agenţia MTI.

744 afișări
Imaginea articolului După modelul Trump care emite pretenţii de la Mexic, Ungaria îşi menţine cererea pentru contribuţia UE la ridicarea GARDULUI de la frontieră

După modelul Trump care emite pretenţii de la Mexic, Ungaria îşi menţine cererea pentru contribuţia UE la ridicarea GARDULUI de la frontieră

Lazar a precizat că o cerere a fost deja respinsă de către Comisia Europeană, pentru acoperirea a jumătate dintre costurile pentru gardul anti-imigraţie.

"Comisia Europeană consideră că pilonul social al UE ar trebui să susţină migraţia. Ungaria nu va susţine niciodată o astfel de iniţiativă. Considerăm că lucrătorii europeni ar trebui să primească acest ajutor", a spus Janos Lazar.

Costurile pentru măsurile antiimigraţie suportate de către contribuabilii ungari s-au ridicat la 883 de milioane de euro în ultimii doi ani, potrivit guvernului de la Budapesta.

Şeful de cabinet al premierului Ungariei a mai anunţat că Viktor Orban va participa la o conferinţă a liderilor UE la Goteborg privind aspectele sociale pe piaţa muncii.

Janos Lazar a transmis că guvernul ungar nu va susţine nicio acţiune a Bruxellesului împotriva Poloniei. Partidele care formează o majoritate în Parlamentul European au adoptat miercuri o rezoluţie privind statul de drept în Polonia şi au început procedurile privind invocarea Articolului 7 din Tratatul UE.

"Lansarea unei proceduri de acest fel nu este luată în calcul de noi. Parlamentul European a atacat independenţa Poloniei, depăşind o limită şi abuzând de puteri. Budapesta este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a ajuta Varşovia", a spus Lazar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici