După scurgerile din Nord Stream, Norvegia detaşează soldaţi la uzinele de petrol şi gaze

Forţele armate norvegiene au anunţat luni că au desfăşurat soldaţi pentru a ajuta la paza principalelor instalaţii de prelucrare a petrolului şi gazelor pe uscat, ca parte a eforturilor mai ample de a spori securitatea pe fondul suspiciunilor că scurgerile detectate săptămâna trecută în gazoductele Nord Stream se datorează sabotajului.

399 afișări
Imaginea articolului După scurgerile din Nord Stream, Norvegia detaşează soldaţi la uzinele de petrol şi gaze

United States Marine

Armata norvegiană a anunţat luni că a detaşat soldaţi pentru a ajuta la paza principalelor uzine de prelucrare a petrolului şi a gazelor pe uscat, ca parte a unui efort mai amplu de sporire a securităţii, pe fondul suspiciunilor că sabotajul rusesc a provocat scurgeri în gazoductele Nord Stream săptămâna trecut. 

Conductele ruseşti Nord Stream 1 şi 2 au explodat pe 26 septembrie, scurgând gaz în Marea Baltică, în largul coastelor Danemarcei şi Suediei. Seismologii au înregistrat explozii în zonă, iar poliţia din mai multe ţări a lansat investigaţii.
 
Norvegia, cel mai mare furnizor de gaze din Europa şi un important exportator de petrol, şi-a desfăşurat săptămâna trecută forţele navale şi aeriene pentru a patrula câmpurile petroliere din largul mării şi a anunţat că va primi asistenţă din partea Marii Britanii, Germaniei şi Franţei în acest sens.
 
La cererea poliţiei norvegiene, Garda Naţională Norvegiană, o forţă de mobilizare rapidă, a început luni să desfăşoare trupe la uzinele responsabile de prelucrarea şi exportului de petrol şi gaze, transmite Reuters
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici