E Macron prieten sau duşman al Marii Britanii? Liz Truss spune că a găsit răspunsul, după ce în campanie spunea că nu se ştie

Preşedintele francez Emmanuel Macron este un prieten al Marii Britanii, a declarat joi premierul Liz Truss, după ce la începutul acestui an, în timpul campaniei pentru a deveni lider, declarase că nu se ştie dacă este prieten sau duşman.

2127 afișări
Imaginea articolului E Macron prieten sau duşman al Marii Britanii? Liz Truss spune că a găsit răspunsul, după ce în campanie spunea că nu se ştie

Liz Truss: Emmanuel Macron este un prieten al Marii Britanii / În timpul campaniei pentru a deveni lider, declarase că nu se ştie dacă este prieten sau duşman.

Preşedintele francez Emmanuel Macron este un prieten al Marii Britanii, a declarat joi premierul Liz Truss, după ce la începutul acestui an, în timpul campaniei pentru a deveni lider, declarase că nu se ştie dacă este prieten sau duşman, relatează Reuters.

Truss a vorbit la Praga la summitul inaugural al Comunităţii Politice Europene, un format creat de Macron şi care reuneşte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene cu alte 17 ţări europene.

"Este un prieten", a declarat Truss reporterilor atunci când a fost întrebată dacă s-a hotărât în privinţa lui Macron.

Macron a răspuns la fel şi a spus că este "foarte fericit" să o vadă pe Truss la Praga şi că speră că va marca un nou început pentru relaţiile dintre Marea Britanie şi UE după Brexit.

"Aceasta este o insulă, dar această insulă nu s-a mutat de pe continent", a spus Macron în engleză. "Sper cu adevărat că acesta este începutul zilei de după".

Relaţiile complicate din punct de vedere istoric dintre Marea Britanie şi Franţa au devenit mai tensionate de la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la începutul anului 2020, inflamate de disputele legate de controlul de la frontiere şi de fluxul de migranţi care traversează marea de la Calais spre sudul Angliei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici