E oficial: Acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn au fost retrase

Judecătorul Tribunalului din New York a decis marţi retragerea acuzaţiilor la adresa fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn. Acuzaţiile împotriva lui Strauss-Kahn se refereau la agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare.

686 afișări
Imaginea articolului E oficial: Acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn au fost retrase

E oficial: Acuzaţiile împotriva lui Dominique Strauss-Kahn au fost retrase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul şedinţei de marţi, judecătorul Michael Obus a decis renunţarea la cazul care îl viza pe Strauss-Kahn, după ce procurorii anunţaseră oficial retragerea acuzaţiilor, din cauza îndoielilor privind declaraţiile cameristei de la Hotelul Sofitel.

Decizia de marţi pune capăt unei acţiuni judiciare care începuse pe 14 mai, atunci când Strauss-Kahn a fost arestat sub acuzaţia că ar fi agresat-o sexual pe o cameristă de la Hotelul Sofitel din New York.

După anunţarea deciziei, fostul director FMI a parăsit calm sala tribunalului.

Dominique Strauss-Kahn le mulţumeşte celor care l-au susţinut în cursul acestui "coşmar"

Dominique Strauss-Kahn le-a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut pe durata acestui "coşmar", afirmând că este "nerăbdător să meargă acasă", conform unei declaraţii publicate după ce Tribunalul din Manhattan a decis închiderea dosarului său.

"Ultimele luni au fost un coşmar pentru mine şi pentru familia mea. Le mulţumesc tuturor prietenilor din Franţa şi din Statele Unite care au crezut în nevinovăţia mea", a spus Strauss-Kahn, conform comunicatului, mulţumindu-i şi judecătorului.

Strauss-Kahn a urcat într-o maşină de culoare neagră, alături de soţia sa, Anne Sinclair, care zâmbea, şi de avocatul Benjamin Brafman.

Potrivit AFP, fostul director FMI nu a făcut nicio declaraţie la plecarea de la tribunal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici