Echipa lui Obama îl critică pe Mitt Romney pentru legăturile sale cu Donald Trump

Echipa de campanie a lui Barack Obama l-a criticat marţi pe republicanul Mitt Romney pentru legăturile pe care le are cu magnatul în imobiliare Donald Trump, care continuă încă să se îndoiască de faptul că preşedintele democrat ar fi născut în Statele Unite.

188 afișări
Imaginea articolului Echipa lui Obama îl critică pe Mitt Romney pentru legăturile sale cu Donald Trump

Donald Trump (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romney şi Trump vor participa împreună la o reuniune de strângere de fonduri în Las Vegas (Nevada, vest).

"Faptul că Mitt Romney continuă să îi fie asociat lui Donald Trump şi refuză să îi condamne teoriile ruşinoase de complot demonstrează lipsa sa de autoritate morală", a declarat o purtătoare de cuvânt a echipei de campanie a lui Obama, Stephanie Cutter.

"Dacă Mitt Romney nu are tăria de a se opune unui şarlatan precum Donald Trump pentru că este prea preocupat să-şi umple conturile pentru campania sa, ce fel de preşedinte poate fi el ?", a continuat Cutter.

Echipa democrată a difuzat de asemenea şi o înregistrare video prin care se face o paralelă între felul în care Romney a luat poziţie faţă de acest subiect şi cel al candidatului republican din 2008, John McCain, care a respins la un moment dat afirmaţiile unei femei care îl califica pe Obama ca fiind "arab".

Trump continuă să susţină faptul că Obama nu este născut în Statele Unite, condiţie necesară pentru a deveni preşedinte, conform Constituţiei acestei ţări. În mai 2011, Casa Albă a încercat să pună capăt acestei controverse dând publicităţii certificatul de naştere integral al preşedintelui.

Romney s-a apărat luni declarând că nu este de acord cu "toţi cei care îl susţin".

Unul dintre consilierii lui Romney, Eric Fehrnstrom, a declarat pentru CNN că republicanul nu face parte dintre cei care pun în discuţie faptul că Obama s-a născut pe teritoriul american, la 4 august 1961, în Honolulu, Hawaii (Pacific), regiune care făcea parte din Statele Unite începând cu 1959.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici