Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a întors pe Pământ după cinci luni

Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a întors pe Pământ după cinci luni. În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei patru astronauţi au aterizat în siguranţă lângă Florida şi au fost recuperaţi de navele de salvare.

1493 afișări
Imaginea articolului Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a întors pe Pământ după cinci luni

Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a întors pe Pământ după cinci luni

Astronauţii care alcătuiesc echipa Crew-5 de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale au aterizat în Golful Mexic, în apropierea de Florida.

Capsula SpaceX Crew Dragon a plecat de pe staţia spaţială la ora 2:20 am ET. Nava spaţială a efectuat apoi o manevră de întoarcere spre Pământ înainte de a intra în atmosferă şi de a ateriza în largul coastei Tampa, Florida, imediat după ora 21.00 ET, potrivit CNN.

Navele de salvare au aşteptat sosirea echipei şi au recuperat capsula din ocean.

Cei patru membri ai echipajului, astronauţii NASA Nicole Mann şi Josh Cassada, astronautul Koichi Wakata de la Agenţia de Explorare Aerospaţială din Japonia şi cosmonautul Anna Kikina de la agenţia spaţială Roscosmos, au fost lansaţi spre staţia spaţială la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon în luna octombrie a anului trecut. Aceştia şi-au petrecut ultimele luni efectuând experimente de cercetare şi operaţiuni de întreţinere a laboratorului vechi de două decenii.

Înainte de a pleca, astronauţii Crew-5 au predat operaţiunile echipei Crew-6, care a sosit pe staţia spaţială la 3 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici