Economia Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea, din cauza crizei pandemiei de COVID-19

  • Economia Austriei înregistrează cea mai mare scădere din perioada postbelică
  • Valoarea PIB-ului Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea din 2020
  • Restricţiile antiepidemice au afectat grav consumul, fiind resimţite puternic în turism şi exporturi
470 afișări
Imaginea articolului Economia Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea, din cauza crizei pandemiei de COVID-19

Economia Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea

Economia Austriei a înregistrat o scădere de 12,8% în al doilea trimestru al anului 2020, din cauza efectelor pandemiei, anunţă Institutul autriac pentru Studii Economice (WIFO), citat de ediţia în limba germană a agenţiei Reuters.
 
Restricţiile antiepidemice au afectat grav consumul, argumentează Institutul pentru Studii Economice. Efectele pandemiei au fost resimţite semnificativ în turism, transporturi şi în serviciile de divertisment.
 
De asemenea, există efecte negative puternice asupra creditelor bancare, domeniului imobiliar şi exporturilor.
 
Potrivit economiştilor austrieci, aceasta este cea mai mare scădere economică de după al II-lea Război Mondial. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici