Ecuadorul îl avertizează pe Assange în legătură cu sprijinul acestuia pentru independenţa Cataloniei

Ministerul de Externe de la Quito i-a transmis lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, refugiat în Ambasada ecuadoriană la Londra, să evite să facă afirmaţii care ar putea face afecta relaţiile internaţionale ale Ecuadorului, după ce acesta şi-a exprimat sprijinul pentru independenţa Cataloniei.

1530 afișări
Imaginea articolului Ecuadorul îl avertizează pe Assange în legătură cu sprijinul acestuia pentru independenţa Cataloniei

Ecuadorul îl avertizează pe Assange în legătură cu sprijinul acestuia pentru independenţa Cataloniei

Assange, care s-a refugiat în ambasada ecuadoriană în urmă cu cinci ani pentru a evita arestarea într-un presupus caz de viol, a stârnit mânia Madridului după ce şi-a declarat sprijinul pentru Catalonia, informează site-ul postului France 24.

"Autorităţile ecuadoriene au reiterat dlui Assange că are obligaţia să nu facă afirmaţii ori să întrepidă activităţi care ar putea afecta relaţiile internaţionale ale Ecuadorului, care trebuie protejate, aşa cum este în cazul cu Spania", se arată într-un comunicat al MAE de la Quito.

Deşi procurorii suedezi au renunţat la ancheta privind presupusul viol, Assange rămâne în ambasadă de teamă că ar putea fi extrădat în SUA pentru a fi judecat pentru dezvăluirea unor documente americane secrete.

Autorităţile SUA nu au confirmat niciodată că-l anchetează pe Assange ori că ar încerca să obţină extrădarea sa.

Totuşi, întrebat în luna mai dacă arestarea fondatorului WikiLeaks este o prioritate pentru SUA, Jeff Sessions, secretarul Justiţiei, a declarat că autorităţile americane "vor încerca să bage după gratii câteva persoane".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici