Editorial Barack Obama: "Momentul de cotitură către adevărata schimbare". Fostul preşedinte al SUA aplaudă protestele, dar condamnă violenţa

  • Barack Obama, fostul preşedinte al SUA, aplaudă protestele, dar condamnă violenţa
  • "Cum să transformăm acest moment de cotitură într-o schimbare reală", este titlul editorialului scris de Obama pe Medium.com
  • Donald Trump continuă războiul său cu "stângiştii radicali care vor să-i scoată pe anarhişti din închisoare"
1215 afișări
Imaginea articolului Editorial Barack Obama: "Momentul de cotitură către adevărata schimbare". Fostul preşedinte al SUA aplaudă protestele, dar condamnă violenţa

Editorial Barack Obama: "Momentul de cotitură către adevărata schimbare". Fostul preşedinte al SUA aplaudă protestele, dar condamnă violenţa

Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite, cu două mandate între 2009 şi 2017, aplaudă manifestaţiile împotriva rasismului, dar condamnă violenţa unor proteste. El cere transformarea "acestui moment de cotitură într-o schimbare reală". Obama a rupt tăcerea cu privire la evenimentele petrecute în ultimele zile pest ocean şi a publicat un editorial pe Medium.com
 
"Am aşternut câteva dintre gândurile despre cum să transformăm acest moment de cotitură într-o schimbare reală - şi am pus la un loc câteva resurse care să-i ajute pe tinerii activişti să-şi concentreze energia în acţiuni concrete", a scris Barack Obama pe Twitter.

CE SCRIE OBAMA DESPRE PROTESTELE DIN SUA

În articolul postat pe Medium, fostul preşedinte american aplaudă protestele paşnice împotriva rasismului şi a uciderii lui George Floyd, dar condamnă manifestările violente ale unora dintre cei care au ieşit în stradă şi au provocat distrugeri ori au jefuit magazine.
 
"Majoritatea covârşitoare a participanţilor au fost oameni paşnici, curajoşi, responsabili şi inspiraţionali. Ei merită respectul şi sprijinul nostru, nu condamnări", spune Obama.
 
"Pe de altă parte, o minoritate a recurs la violentă sub diverse forme, fie că a fost vorba despre furie adevărată ori despre oportunism. Au pus oameni nevinovaţi în pericol", mai scrie fostul şef de la Casa Albă.
 
Obama a evidenţiat faptul că protestele trebuie traduse prin politici care să prevină pe viitor mai multe morţi precum cea a lui George Floyd.
 
"Am auzit sugestii privind faptul că doar protestele şi acţiunile directe pot schimba problemele rasiale şi modul în care sunt gestionate în sistemul de justiţie, dar şi că votul şi participarea electorală ori politică sunt pierderi de timp. Sunt cu totul în contradicţie cu aşa ceva.
 
(...) În cele din urmă, aspiraţiile trebuie traduse în legi specifice şi practici instituţionale - iar într-o democraţie asta se întâmplă doar atunci când alegem guvernanţi care să răspundă cererilor noastre", mai spune Barack Obama.

TRUMP CONTINUĂ RĂZBOIUL PE TWITTER

În acest timp, preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a continuat războiul cu "stângiştii radicali". El a acuzat pe Twitter că aceştia vor să-i elibereze pe "anarhişti" din închisoare şi a spus despre Joe Biden că "habar nu are că ei vor trage sforile, nu el" în cazul în care acesta va ajunge preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici