Edward Snowden mulţumeşte Rusiei pentru acordarea azilului: "Dreptatea a prevalat"

Fostul consultant NSA Edward Snowden a mulţumit Rusiei pentru decizia de a-i acorda azil politic provizoriu un an, afirmând că "dreptatea a prevalat", conform unui comunicat difuzat de WikiLeaks.

1494 afișări
Imaginea articolului Edward Snowden mulţumeşte Rusiei pentru acordarea azilului: "Dreptatea a prevalat"

Edward Snowden (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În ultimele opt săptămâni, Administraţia Obama nu a manifestat niciun fel de respect pentru legile naţionale şi internaţionale, dar, în final, dreptatea a prevalat. Mulţumesc Rusiei pentru că mi-a acordat azil", a declarat Snowden.

Statele Unite s-au declarat "extrem de dezamăgite" de hotărârea Rusiei de a-i acorda azil politic temporar lui Edward Snowden şi evaluează "utilitatea" întrevederii dintre preşedinţii Barack Obama şi Vladimir Putin. "Suntem extrem de dezamăgiţi", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, afirmând că nu este în niciun caz "o evoluţie pozitivă".

"Domnul Snowden este acuzat că a dezvăluit informaţii clasificate şi este vizat de trei capete de acuzare. Trebuia trimis în Statele Unite cât mai rapid. Decizia Rusiei afectează cooperarea de lungă durată dintre Moscova şi Washington", adaugă Carney.

Întrebat despre întrevederea pe care Barack Obama o are programată cu Vladimir Putin, în septembrie, la Moscova, Carney a răspuns: "Evaluăm utilitatea acestei întâlniri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici