Efectele Brexit. Numărul persoanelor interesate de un loc de muncă în Marea Britanie a scăzut cu 36%

  • Numărul cetăţenilor UE în căutarea unui loc de muncă în Marea Britanie a scăzut cu mai mult de o treime după Brexit, potrivit unui studiu recent.
  • Cifrele arată că numărul căutărilor de locuri de muncă în Marea Britanie ale persoanelor cu domiciliul în UE a scăzut cu 36% în luna mai faţă de nivelurile medii din 2019.
  • Locurile de muncă cu salarii reduse în sectorul ospitalităţii, sectorului de îngrijire şi depozite au înregistrat cele mai mari scăderi la 41% .
11488 afișări
Imaginea articolului Efectele Brexit. Numărul persoanelor interesate de un loc de muncă în Marea Britanie a scăzut cu 36%

Efectele Brexit. Numărul persoanelor interesate de un loc de muncă în Marea Britanie a scăzut cu 36%

Studiul sugerează că regulile de imigraţie mai riguroase post-Brexit au un impact semnificativ, dincolo de consecinţele pandemiei Covid-19, scăderea bruscă a interesului în căutarea unui loc de muncă nu a mai fost replicată în alte ţări.

Clicurile pe anunţurile de locuri de muncă din ţări din afara UE au scăzut cu doar 1%, iar căutările din Irlanda, ai căror cetăţeni îşi păstrează dreptul de a trăi şi de a lucra în Marea Britanie după Brexit, au scăzut cu un procent similar în aceeaşi perioadă.

Rezultatele studiului vin în timp ce întreprinderile din Marea Britanie se luptă să găsească suficient personal pentru a ocupa un număr tot mai mare de posturi vacante după ce s-a permis redeschiderea sectorului HORECA şi a punctelor de vânzare cu amănuntul.

Economiştii avertizează că lipsa forţei de muncă din străinătate poate pune frâna redresării economice a Regatului Unit şi ar putea alimenta preţuri mai mari pentru bunuri şi servicii, deoarece lipsa personalului îi obligă pe angajatori să ofere salarii mari pentru a atrage noi recruţi.

Se estimează că aproximativ 1,3 milioane de lucrători din afara Marii Britanii au părăsit Regatul de la sfârşitul anului 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici