Efectele fatale ale unui fenomen ce-şi lasă amprenta pe întreaga Planetă: POLUAREA a ucis 9 milioane de oameni la nivel mondial în 2015

Poluarea ucide milioane de persoane din întreaga lume, cauzând boli de inimă, infarcturi şi cancer la plămâni, potrivit unui studiu internaţional, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2066 afișări
Imaginea articolului Efectele fatale ale unui fenomen ce-şi lasă amprenta pe întreaga Planetă: POLUAREA a ucis 9 milioane de oameni la nivel mondial în 2015

Efectele fatale ale unui fenomen tot mai vizibil: poluarea a ucis 9 milioane de oameni la nivel mondial în 2015

Majoritatea deceselor survenite din cauza poluării aerului, aproximativ 92%, au loc în statele sărace şi cele cu venituri medii, dar şi în cele industrializate rapid precum India, Banglades, India, Madagascar, unde poluarea are legătură cu cel puţin o pătrime dintre decese.

”Poluarea este mult mai mult decât o provocare legată de mediu, este o ameninţare profundă ce afectează multe aspecte ale sănătăţii umane şi stării de bine”, a declarat Philip Landrigan, profesor la Şcoala de Medicină Icahn din SUA, cel care a condus studiul.

Potrivit cercetării, în 2015 poluarea a avut legătură cu moartea a aproximativ nouă milioane de persoane. Aerul poluat ar fi contribuit la decesele a aproape 6,5 milioane de oameni.

Răspândirea bolilor gastro-intenstinale şi parazitare au dus la moatea a aproape 1,8 milioane de persoane.

La acest studiu au participat 40 de cercetători internaţionali, iar datele acestuia au fost publicate vineri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici