Efectele protestelor din Paris: străzile sunt pline cu gunoaie

Străzile pariziene sunt pline de gunoaie, iar autorităţile se tem de o invazia a şobolanilor după grevele care au dat peste cap serviciul de salubrizare din Paris.

382 afișări
Imaginea articolului Efectele protestelor din Paris: străzile sunt pline cu gunoaie

Protestele din Paris faţă de reforma pensiilor din ultimele săptămâni au afectat serviciile de colectare a gunoiului din capitala Franţei. Grămezi de deşeuri sunt aşezate pe multe dintre străzile oraşului, inclusiv pe cele aflate la câţiva paşi de monumente precum Turnul Eiffel şi Arcul de Triumf.

Aproximativ 4.400 de tone de gunoi aşteptau să fie colectate, a declarat o purtătoare de cuvânt a Primăriei din Paris, potrivit CNN. Ea a spus că problema este un blocaj la incineratoarele de gunoi cauzat de greve. Practic, maşinile de gunoi nu au putut să ridice deşeurile în mare parte din oraş, deoarece nu au unde să le depoziteze.

Acumularea de gunoaie din Paris a stârnit îngrijorări legate de sănătate în rândul parizienilor. Primarii arondismentelor i-au cerut primarului Parisului, Anne Hidalgo, să angajeze furnizori privaţi de servicii deoarece este vorba despre „o chestiune de sănătate publică". De asemenea, edilii sunt îngrijoraţi de înmulţirea şobolanilor şi de impactul asupra turismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici