Egiptul nu a descoperit dovezi de terorism în cazul avionului rusesc prăbuşit în Sinai

Anchetatorii egipteni au finalizat luni raportul preliminar privind prăbuşirea unui avion rus de pasageri în Peninsula Sinai, la 31 octombrie, şi nu au descoperit până în prezent dovezi care să indice un act de terorism, contrar variantei susţinute de Moscova, relatează CNN.

370 afișări
Imaginea articolului Egiptul nu a descoperit dovezi de terorism în cazul avionului rusesc prăbuşit în Sinai

Egiptul nu a descoperit dovezi de terorism în cazul avionului rusesc prăbuşit în Sinai

Raportul preliminar publicat luni de Ministerul Aviaţiei Civile din Egipt a precizat că investigaţia în acest caz continuă.

"Comisia de investigaţie tehnică nu a descoperit nimic până în prezent care să indice o intervenţie nelegitimă sau un act de terorism", a menţionat în raport principalul anchetator egiptean, Ayman Al-Muqaddam.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogalimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord.

Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Autorităţile ruse au precizat că au fost descoperite dovezi potrivit cărora avionul a fost doborât de o bombă amplasată la bord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici