Elevii răpiţi zilele trecute într-o şcoală din Camerun au fost eliberaţi

Elevii şi şoferul unei şcoli care au fost răpiţi într-un oraş din vestul statului Camerun au fost eliberaţi miercuri dimineaţă, însă directorul şcolii şi un profesor au rămas în continuare captivi, au anunţat autorităţile cameruneze, relatează Reuters.

390 afișări
Imaginea articolului Elevii răpiţi zilele trecute într-o şcoală din Camerun au fost eliberaţi

Elevii răpiţi zilele trecute într-o şcoală din Camerun au fost eliberaţi

Bărbaţi înarmaţi care au răpit luni mai mulţi minori din oraşul Bamenda, centrul coemrcial al regiunii anglofone din Camerun, i-au eliberat la aproximativ 18 km de oraşul Bafut, a anunţat armata.

Incidentul, în care 80 de elevi au fost râpiţi, este unul fără precedent de la instaurarea crizei separatiste care se desfăşoară de mult timp în ţară, iar lipsa informaţiilor oficiale au creat confuzie în acest caz.

Samuel Fonki, un ministru al Bisericii Presbitariene din Camerun care a negociat eliberarea celor 78 de copii, a declarat că nu a fost plătită nicio sumă de bani pentru răscumpărarea acestora, dar nu a oferit alte detalii legate de circumstanţele care au dus la eliberarea acestora.

Directorul şi un profesor se află în continuare cu răpitorii. Haideţi să ne rugăm în continuare”, a afirmat acesta, adăugând că unul dintre copii a reuşit să fugă de unul singur.

Răpirea a avut loc intr-o regiune vorbitoare de limbă engleză unde forţele separatiste doresc formarea unui nou stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici