Elicopterul american dispărut în Nepal a fost distrus complet şi nu există supravieţuitori - ministru

Elicopterul militar american care s-a prăbuşit în Nepal a fost distrus complet şi nu există supravieţuitori printre cele opt persoane aflate la bord, a declarat vineri ministrul nepalez al Apărării, Ishwori Prasad Paudyal, relatează Reuters, în pagina electronică.

271 afișări
Imaginea articolului Elicopterul american dispărut în Nepal a fost distrus complet şi nu există supravieţuitori - ministru

Epava elicopterului american dispărut în Nepal a fost găsită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei cadavre carbonizate au fost găsite în epava elicopterului UH-1Y Huey, care a dispărut marţi în timpul unei misiuni de ajutorare a victimelor cutremurului, a precizat ministrul.

"Căutarea altora continuă. Având în vedere că elicopterul s-a făcut bucăţi, nu există şanse să găsim vreun supravieţuitor", a declarat Paudyal, bazându-se pe informaţiile oferite de armata nepaleză.

Armata americană a anunţat că trimite propriile echipe pentru a evalua epava şi a stabili dacă elicopterul respectiv este chiar cel dispărut, relatează AP.

Epava a fost găsită la aproximativ 25 de kilometri distanţă de oraşul Charikot, la o altitudine de 3.400 de metri, în apropiere de locul unde a dispărut aeronava marţi, în timp ce distribuia ajutor umanitar satelor afectate de cutremur, potrivit forţelor armate americane din Okinawa, Japan.

Zona se află în apropierea satului Gothali, în districtul Dolakha, la circa 80 de kilometri nord-est de capitala nepaleză Kathamandu.

Descoperirea epavei, reperată de trupele terestre nepaleze şi două elicoptere ale armatei, vineri,are loc la câteva zile după căutările intense efectuate de aeronavele americane şi nepaleze şi chiar de sateliţii SUA.

Elicopterul american a dispărut la începutul săptămânii, în timp ce efectua o misiune umanitară în apropiere de graniţa cu China. La bordul său se aflau şase militari americani şi doi nepalezi.

Aproximativ 300 de militari americani se află în Nepal pentru a contribui la operaţiunile de salvare, după cutremurul cu magnitudinea de 7,3 produs marţi în această ţară, la mai puţin de trei săptămâni de la devastatorul seism cu magnitudinea de 7,8 care a afectat ţara la 25 aprilie, provocând moartea a peste 8.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici