Elon Musk ameninţă că mută sediul Tesla din California: „Sincer, aceasta este picătura care a umplut paharul”

  • Compania Tesla a înaintat o plângere sâmbătă împotriva comitatului Alameda
  • Autorităţile locale nu au permis redeschiderea fabricii din Fremont.
5986 afișări
Imaginea articolului Elon Musk ameninţă că mută sediul Tesla din California: „Sincer, aceasta este picătura care a umplut paharul”

Foto: Profimedia

CEO-ul Tesla, Elon Musk, de asemenea, a ameninţată, într-o serie de mesaje pe Twitter, că va muta sediul companiei în Texas sau Nevada, unde măsurile sunt mai relaxate, potrivit CNN.

„Sincer, aceasta este picătura care a umplut paharul. Tesla îşi va muta acum sediul şi programele viitoare în Texas/Nevada imediat”, a scris Elon Musk.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a spus unui număr restrâns de angajaţi să reia producţia la fabrica Fremont, de lângă San Francisco, California, însă autorităţile au avertizat că acest lucru poate duce la creşterea cazurilor de coronavirus.

„Aceasta a fost o colaborare, un efort de bună credinţă pentru a dezvolta şi a implementa un plan care să permită redeschiderea, dar şi pentru sănătatea şi bunăstarea a mii de angajaţi care ar circula către şi de la fabrica Tesla”, a transmis departamentul de Sănătate din Alameda.

Procesul lui Tesla, înregistrat sâmbătă seară, solicită o ordonanţă permanentă care să împiedice Alameda să aplice măsurile restrictive. Compania a justificat cererea spunând că aceasta ar trebui scutită de izolarea la domiciliu pentru că se încadrează în definiţia infrastructurii critice.

Tesla are o fabrică de baterii, numită Gigafactory 1, în Sparks, Nevada. În februarie, Musk a creat un sondaj pe Twitter în care i-a întrebat pe urmăritorii săi dacă ar trebui să existe o fabrică Gigafactory în Texas. 80% au votat pozitiv.

Peste 9.500 de cazuri au fost raportate în San Francisco şi mai multe de 340 de persoane au murit aici din cauza COVID-19.

Aproape toate activităţile firmei cu peste 10.000 de angajaţi au fost suspendate începând cu 23 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici