Elveţia, destinaţie pentru 1.000 de prostituate românce: 20 la sută dintre ele, victime ale traficului de persoane

În Elveţia sunt peste 1.000 de prostituate românce, 20 la sută fiind victime ale traficului de fiinţe umane, a declarat luni, la Bucureşti, directorul adjunct al diviziei de cooperare poliţienească, Olivier Pecorini,, în cadrul unei conferinţe la care a fost şi ministrul de Interne, Traian Igaş.

3048 afișări
Imaginea articolului Elveţia, destinaţie pentru 1.000 de prostituate românce: 20 la sută dintre ele, victime ale traficului de persoane

Elveţia, destinaţie pentru 1.000 de prostituate românce: 20 la sută dintre ele, victime ale traficului de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cifrele în ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane sunt foarte greu de aflat. Ştim că avem peste 1.000 de prostituate românce în Elveţia şi noi apreciem că 20 la sută dintre acestea nu desfăşoară în mod benevol această activitate. În Elveţia este o activitate. Vă puteţi da seama că este vorba de un număr semnificativ de femei care sunt victimele acestui fenomen", a declarat Olivier Pecorini luni, după întâlnirea dintre Traian Igaş cu delegaţia elveţiană condusă de consilierul federal Simonetta Sommaruga, şeful Departamentului pentru Justiţie şi Poliţie din Confederaţia Elveţiană.

Consilierul federal Simonetta Sommaruga s-a întâlnit luni cu ministrul de Interne, Traian Igaş, discuţiile axându-se pe linia combaterii criminalităţii organizate, în special a traficului de persoane.

Întrebat de jurnalişti dacă susţine personal legalizarea prostituţiei în România, ministrul Traian Igaş a declarat că în măsura în care majoritatea politică va fi de acord, prostituţia va fi legală.

"Ar trebui să aducem în ecuaţie toate elementele. Pe de-o parte, trebuie să ţinem cont şi de părerea Bisericii Ortodoxe Române", a declarat ministrul Traian Igaş.

Ministrul de Interne a precizat că în cadrul întrevederii de luni s-a decis înfiinţarea unui Grup de lucru româno-elveţian pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, iar acesta va începe să funcţioneze în luna ianuarie 2012.

De asemenea, ministrul a mulţumit Elveţiei "pentru sprijinul moral acordat României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen" şi şi-a exprimat convingerea că "această vizită va contribui în mod semnificativ la consolidarea relaţiilor celor două state în domeniul poliţienesc".

La rândul său, consilierul federal Simonetta Sommaruga a apreciat colaborarea bilaterală în combaterea criminalităţii organizate, mai cu seamă a traficului de fiinţe umane, în special a femeilor şi minorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici