Elveţia: Muncitori români, plătiţi prea puţin. Un sindicat din Geneva le sare în ajutor

Un sindicat elveţian a denunţat cazul unor muncitori români care lucrează pe un şantier din Geneva, fiind plătiţi cu doar zece euro pe oră, mult mai puţin decât salariul minim din Elveţia.

613 afișări
Imaginea articolului Elveţia: Muncitori români, plătiţi prea puţin. Un sindicat din Geneva le sare în ajutor

Elveţia: Muncitori români, plătiţi prea puţin. Un sindicat din Geneva le sare în ajutor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sindicatul SIT a denunţat cazul a 15 muncitori români care montează panouri fotovoltaice pe acoperişul complexului Palexpo din Geneva, informează ediţia online a publicaţiei Tribune de Geneve. Sindicatul a aflat că românii sunt plătiţi cu doar 12 franci pe oră (10 euro), în condiţiile în care salariul minim pentru acest tip de activitate este cuprins între 25 şi 31 de franci pe oră (20 şi 25 de euro).

Sindicatul a cerut companiei care i-a angajat pe muncitorii români să suspende activităţile până la remedierea situaţiei acestora.

În cursul zilei de luni, un alt sindicat (UNIA) denunţase că patru muncitori francezi erau plătiţi cu doar 10,5 euro pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici