Emisar ONU: Bilanţul războiului civil din Siria atinge 400.000 de morţi

Aproximativ 400.000 de oameni au murit în conflictul militar din Siria, care durează de cinci ani, estimează emisarul special ONU, Staffan de Mistura, într-un interviu acordat Televiziunii publice elveţiene, fără a putea preciza pe ce se bazează aceste estimări.

696 afișări
Imaginea articolului Emisar ONU: Bilanţul războiului civil din Siria atinge 400.000 de morţi

Emisar ONU: Bilanţul războiului civil din Siria atinge 400.000 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În cinci ani de conflict în Siria sunt 400.000 de morţi", a declarat Staffan de Mistura.

"Această tragedie trebuie să se încheie", a spus emisarul special ONU pentru Siria, admiţând că nu are date exacte despre numărul victimelor.

Potrivit estimărilor oficiale anunţate de Naţiunile Unite, între 250.000 şi 300.000 de persoane au murit în războiul civil din Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici