Emisarul internaţional pentru Siria critică discursul lui Bashar al-Assad: "Este sectar şi tendenţios"

Emisarul internaţional pentru Siria, Lakhdar Brahimi, cataloghează drept "sectar" şi "tendenţios" discursul preşedintelui Bashar al-Assad, conform unui interviu acordat postului BBC.

470 afișări
Imaginea articolului Emisarul internaţional pentru Siria critică discursul lui Bashar al-Assad: "Este sectar şi tendenţios"

Lakhdar Brahimi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest discurs este o repetare a unor iniţiative care nu au funcţionat. În plus, este şi sectar şi tendenţios", a spus Brahimi.

Potrivit lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria este alimentat şi organizat de forţe străine, cu ajutorul "teroriştilor" care colaborează cu reţeaua Al-Qaida. "Asistăm la un conflict între naţiunea siriană şi inamicii săi, între poporul sirian şi criminali", a declarat duminică liderul sirian, denunţând presupuse "tentative de divizare a Siriei".

"Siria nu va depăşi criza actuală fără o mobilizare deplină la nivel naţional", a continuat Bashar al-Assad.

Siria va continua să combată "terorismul" şi, în acelaşi timp, să caute o soluţie politică pentru reconciliere, afirmă preşedintele Bashar al-Assad. "Ne-am întâlnit astăzi, iar suferinţa este copleşitoare pe teritoriul sirian. Nu există niciun motiv de bucurie în contextul în care nu avem securitate şi stabilitate pe străzile oraşelor noastre. Este naţiunea noastră, a tuturor, trebuie să o apărăm", a spus al-Assad.

"Este un conflict al celor care vor să se răzbune pe poporul sirian prin divizarea ţării. Aceştia sunt duşmanii poporului şi duşmanii lui Alah. Iar duşmanii lui Allah vor merge în iad", a continuat al-Assad. "Suntem într-o situaţie de război real şi trebuie să ne concentrăm pe câştigarea războiului", a spus al-Assad. Preşedintele sirian propune organizarea unei conferinţe de reconciliere cu "cei care nu au trădat Siria". Conferinţa ar urma să fie succedată de formarea unui nou guvern şi de emiterea unui decret de amnistiere generală a rebelilor, catalogaţi drept "terorişti". "Prima etapă a unei soluţii politice va necesita oprirea finanţării şi înarmării opoziţiei din străinătate, încetarea operaţiunilor teroriste şi restabilirea controlului asupra frontierelor. Nu vom purta dialog cu o marionetă a Occidentului", a spus liderul sirian.

Siria se confruntă, de aproape doi ani, cu un conflict civil soldat, conform estimărilor Naţiunilor Unite, cu aproximativ 60.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici