Emmanuel Macron a aprobat demisia ministrului de Interne Gerard Collomb

Preşedintele francez Emmanuel Macron a aprobat demisia ministrului de Interne Gerard Collomb, a anunţat miercuri dimineaţă Palatul Elysee, după ce acesta informase cu o zi în urmă că respinge această idee, relatează site-ul postului France 24.

150 afișări
Imaginea articolului  Emmanuel Macron a aprobat demisia ministrului de Interne Gerard Collomb

Emmanuel Macron a aprobat demisia ministrului de Interne Gerard Collomb

Preşedintele a "acceptat demisia lui Gerard Collomb şi a cerut premierului să îi preia atribuţiile până la anunţarea noului ministru", se arată în comunicat.

Collomb a anunţat că se retrage din funcţia de ministru de Interne pentru a putea candida la alegerile pentru primăria oraşului Lyon, care vor avea loc în 2020.

Luni seara, cabinetul lui Macron a anunţat că preşedintele francez respinge demisia lui Collomb, reafirmându-şi încredere în acesta.

Cu toate acestea, Collomb a anunţat marţi că încă intenţionează să demisioneze.

"Gerard Collomb a demisionat din nou. Cât va mai dura episodul astă?" a declarat Marine Le Pen pe contul său de Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici