Emmanuel Macron a purtat un costum de 450 euro la ceremonia de învestire. Soţia sa şi-a făcut apariţia într-o ţinută împrumutată de la Louis Vuitton. Ce mesaj au vrut să transmită cei doi

Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat, la ceremonia de învestire în funcţie, un costum care a costat 450 de euro. Într-un eveniment grandios, ca cel de duminică, cel mai tânăr şef de stat francez (39 ani) a ţinut să ofere asistenţei o impresie de modestie personală, într-o încercare aparentă de a se diferenţia de politica "bling-bling", relatează Reuters.

23549 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a purtat un costum de 450 euro la ceremonia de învestire. Soţia sa şi-a făcut apariţia într-o ţinută împrumutată de la Louis Vuitton. Ce mesaj au vrut să transmită cei doi

Noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat la ceremonia de învestire un costum de 450 euro. Soţia sa şi-a făcut apariţia într-o ţinută împrumutată de la Louis Vuitton. Ce mesaj au vrut să transmită cei doi/Foto: Hepta

În ceea ce o priveşte pe soţia celui mai tânăr preşedinte al Franţei, Brigitte Macron, ţinuta pe care aceasta a ales să o poarte a fost împrumutată chiar de Prima Doamnă a Republicii, de la casa de modă Louis Vuitton.  

Foto: Hepta

Dezvăluirile au fost făcute de membrii echipei celui de-al 25-lea şef de stat francez.

De asemenea, Macron a ales să meargă într-un jeep militar şi nu într-o limuzină civilă , în drumul către Arcul de Triumf, unde a stat în ploaie, fără palton sau umbrelă, pentru a aduce un tribut la mormântul soldatului necunoscut.

Mai apoi, a dat mâna cu susţinătorii săi, pe Champs Elysees, nu departe de locul unde, în aprilie, un poliţist a fost împuşcat, notează Reuters.

Cândva favorit în cursa prezidenţială din Franţa, rivalul conservator al lui Macron, Francois Fillon, a fost protagonistul unor scandaluri financiare, în timpul campaniei electorale, legate de primirea a două costume personalizate, în valoare de aproximativ 13.000 de euro, de la un om de afaceri bogat, scrie zf.ro.

Pentru că sondajele de opinie au dovedit că onestitatea se numără printre calităţile admirate de către alegătorii francezi la un preşedinte, alegerea ţinutei lui Emmanuel Macron pare, de asemenea, să transmită un semnal că va fi diferit de predecesorii săi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici