Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin, cerându-i să înceteze atacurile asupra Ucrainei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat "preocupare extremă" în cursul unei noi convorbiri cu omologul său rus, Vladimir Putin, în legătură cu bombardamentele efectuate de armata rusă în oraşul ucrainean Mariupol, iar liderul de la Kremlin a transmis că încearcă protejarea civililor.

1386 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin, cerându-i să înceteze atacurile asupra Ucrainei

În conversaţia de peste o oră, Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin "să oprească asediul asupra oraşului Mariupol şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", anunţă Preşedinţia Franţei.

Emmanuel Macron a cerut din nou instituirea unui "armistiţiu general" în Ucraina, conform Palatului Elysée.

La rândul său, Kremlinul a comunicat, potrivit cotidianului Le Figaro, că preşedintele Vladimir Putin "a atras atenţia asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de serviciile de securitate şi de naţionaliştii ucraineni". Preşedintele Rusiei a denunţat în mod special "atacurile masive cu rachete şi obuze de artilerie asupra oraşelor din Donbas". "Forţele armate ruse fac tot posibilul pentru protejarea vieţilor civililor, în special prin crearea de culoare umanitare de evacuare", i-a spus Vladimir Putin lui Emmanuel Macron, potrivit Kremlinului.

Poziţiile Moscovei şi Kievului "s-au apropiat" în privinţa eventualului statut al Ucrainei de neutralitate militară, a anunţat vineri după-amiază Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse care negociază cu oficiali ucraineni pentru oprirea confruntărilor militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici