Emmanuel Macron: Educaţia este singura soluţie pentru combaterea extremismului / Franţa alocă 200 milioane euro pentru a susţine fondul internaţional de educaţie

Educaţia este singura soluţie pentru combaterea extremismului politic şi religios de la nivel global, a declarat, vineri, preşedintele francez Emmanuel Macron, adăugând că Franţa va aloca 200 de milioane de euro pentru a susţine fondul internaţional de educaţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

535 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Educaţia este singura soluţie pentru combaterea extremismului / Franţa alocă 200 milioane euro pentru a susţine fondul internaţional de educaţie

Emmanuel Macron: Educaţia este singura soluţie pentru combaterea extremismului / Franţa alocă 200 milioane euro pentru a susţine fondul internaţional de educaţie

În cadrul unei conferinţe pe tema educaţiei susţinută în Senegal, Macron a afirmat că terorismul reprezintă o mare provocare pentru societăţile contemporane, iar extremismul convinge tinerele generaţii că viitorul lor este războiul.

”Există doar un singur răspuns: educaţia. Astăzi ne confruntăm cu o adevărată problemă în acest domeniu. Unul din cinci copii nu ştie să scrie, să citească sau să numere până ajunge la vârsta de 12 ani”, a declarat liderul de la Elysee.

Preşedintele francez a precizat că ţările dezvoltate din întreaga lume se luptă cu teama generată de schimbările societale enorme, provocate de progresele tehnologice.

”Fără educaţie care ar fi răspunsul? Ura sau renaşterea naţionalismului şi extremismului şi tot ceea ce am crezut că am învins în secolul al XX-lea”, a adăugat Macron.

Emmanuel Macron şi preşedintele Senegalului - Foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici