Emmanuel Macron: Este necesară o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, marţi, că liderii statelor membre ale Uniunii Europene au la dispoziţie un an pentru a-şi expune viziunea asupra viitorului Blocului comunitar în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din 2019, relatează Politico.eu.

827 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Este necesară o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene

Emmanuel Macron: Este necesară o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene

”Cred că trebuie să începem o dezbatere. Avem la dispoziţie un an pentru a clarifica şi a elabora o foaie comună de parcurs”, a declarat Macron, într-un discurs susţinut la Universitatea Goethe din Frankfurt.

Preşedintele francez a precizat că ar vrea să viziteze mai des Germania pentru a dezbate viitorul Uniunii Europene, invitând-o pe Angela Merkel să efectueze o nouă vizită la Paris. Macron a adăugat că îi aşteaptă la Palatul Elysee şi pe alţi lideri ai statelor membre UE pentru a discuta despre viitorul Blocului comunitar.

În discursul său ţinut înaintea deschiderii Târgului de Carte din Frankfurt, unde va participa alături de Angela Merkel, Macron a subliniat importanţa unor reforme importante în interiorul Uniunii Europene.

”Dacă suntem pregătiţi pentru politici comune privind securitatea, infrastructura digitală, energia, migraţia, lupta împotriva terorismului, cum putem explica faptul că nu avem un buget comun al zonei euro?”, a declarat preşedintele Franţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici